Haber

Süphan Dağı’na tırmanan dağcıların yüzleri dondu

Süphan Dağı’na tırmanan dağcıların yüzleri dondu

Vanlı iki dağcı, kar fırtınasına rağmen 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı’na tırmandı.

VAN – Rota Doğa Sporları Kulübü yöneticilerinden iki dağcı, Türkiye’nin en yüksek üçüncü dağı olan 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı’na güçlü bir tepe tırmanışı gerçekleştirdi.

Van Gölü Havzası’nı tanıtmak ve doğa bilincini artırmak amacıyla etkinlikler düzenleyen Rota Doğa Sporları Kulübü, zorlu kış tırmanışları yapmaya devam ediyor. Kış programı kapsamında kulüp yöneticileri Sedat Karacan ve Fatih Cıngü zorlu bir parkuru tırmandı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı tırmanış rotasında ilerleyen dağcılar, ilk etapta Süphan Dağı’nın konisinin altına ulaşmayı başardı. Yaklaşık 250 metre ve 45 derece eğime sahip koni bölümünün altına çantalarını bırakıp tırmanışlarına devam eden dağcılar, zirveye başarıyla ulaştı. Soğuk hava nedeniyle yüzleri adeta donan dağcılar, bulutların üzerinden eşsiz manzarayı izleme fırsatı buldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Rota Doğa Sporları Kulübü Lideri Sedat Karacan, Süphan Dağı’nın kış aylarında dağcılar için güçlü bir rota olduğunu belirtti. Tırmanışı tamamlamak için fiziksel ve zihinsel hazırlığın yüksek olması gerektiğine işaret eden Karacan, “İki kişi de olsa bunu başardığımız için mutluyuz. İnsan doğayla savaşmak yerine ona uyum sağlamaya çalışmalı. Biz bu kuralı uyguluyoruz. Tırmanışlarımızda dikkate alıp dağın izin verdiği en uygun koşulları değerlendiriyoruz.” söz konusu.

“Eşsiz bir deneyimdi”

Kulüp yönetim kurulu üyesi Fatih Cıngü, Süphan Dağı’na kış tırmanışının kendileri için eşsiz bir deneyim olduğunu belirterek, “Van Gölü Havzası’ndaki tüm dağların zirvelerini bulutlu alanların üzerinden görmek mümkün. Zor da olsa tırmanmak mümkün. Eşsiz bir manzara, bazen de dolunay ışığında.” “Tırmanış yaptık. Zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ceylanpinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu