Ekonomi

TEMSA 2023 bilançosu: 182 milyon dolar ihracat

2020 yılı sonu itibarıyla Sabancı Holding-PPF Grubu çatısı altında faaliyet göstermeye başlayan TEMSA, 2020-2023 dönemine ait mali verilerini paylaştı. Yurt içinde araç parkını genişleten, yurt dışında da büyüyen şirket, geçen yılı 9,2 milyar lira gelirle kapattı. Şirketin toplam araç satışı 3 bin 391 adede yükselirken, 2020 yılı sonunda 771,5 milyon lira gelir elde etti.

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) verilerine göre TEMSA, 2023 yılında hem otobüs hem de midibüs segmentinde ihracatını adet bazında en fazla artıran şirket oldu.

İhracat gelirlerini geçen yıla göre yüzde 92 artıran şirket, 182 milyon dolarlık ihracat geliriyle bu alanda tarihinin en yüksek seviyesine ulaşırken, Kuzey Amerika, Fransa, gibi öncelikli pazarlarda varlığını güçlendirmeye devam etti. Almanya, İngiltere ve İtalya.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEMSA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, “Bugün itibarıyla ciromuzun yaklaşık yüzde 61’ini uluslararası işlerimizden, yüzde 39’unu ise Türkiye operasyonlarımızdan elde ediyoruz.”

Müşteri odaklı yaklaşımlarının ihracat rakamlarına olumlu yansıdığını belirten Doğancıoğlu, “2023 yılında 182 milyon dolarlık ihracat gelirimizle TEMSA tarihinde bir ilke imza attık. Kuzey Amerika’da ise yüzde 36 büyüme performansı sergiledik. Öncelikli pazarlarımız arasında yer alan EMEA bölgesinde (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) yüzde 31, Batı Avrupa’da ise yüzde 78 büyüme rakamlarına ulaştık” dedi.

(EKONOMİK HİZMET)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu