Teknoloji

Threads Mevcut Kullanıcı Sayısını Açıkladı!

X’e (Twitter) rakip olan Instagram’ın hazırladığı Threads platformunun yeni kullanıcı sayısı belli oldu. Gelecek açısından bakıldığında durum yeterli görünüyor.

Meta (Uygulamanın tamamının adı Facebook, Instagram vb.) CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Threads platformunun şu anda aylık dönem bazında 130 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu söyleniyor.

Uygulamanın doğru bir grafikte büyüdüğünü belirten Zuckerberg, mevcut durumdan oldukça memnun görünüyor. En büyük hedeflerinden biri Threads’te 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşmak.

İlk çıktığında büyük ilgi gören ancak daha sonra geri planda kalan Threads, son dönemde X’ten kaçanların ve Instagram’da takipçi kitlesi olanların bir numaralı alternatifi haline geldi.

2023 yılının son ayında en çok indirilen uygulamalar açıklandı. Orada özellikle Threads’in performansı büyük ilgi gördü. Appfigures’un paylaştığı “küresel” rapordaki bilgilere göre Instagram, Google Play Store ve Apple App Store’dan toplamda 54 milyon indirmeyle Aralık 2023’te en çok indirilen platform oldu.

En çok indirilen uygulamalar listesinde ikinci uygulama 47 milyon indirmeyle TikTok olurken, üçüncü uygulama ise 39 milyon indirmeyle Facebook oldu.

Instagram Rakiplerini Geçmeyi Başardı

Listenin geri kalanına baktığımızda 38 milyonla WhatsApp, 33 milyonla CapCut (video düzenleme uygulaması), 28 milyonla yükselen seçeneklerden Threads, 27 milyonla Temu uygulaması, 25 milyonla Telegram platformu, 22 milyon indirmeye sahip Snapchat ve 20 milyon indirmeye sahip Snapchat. Spotify (müzik platformu) öne çıktı.

X’in (Twitter) Aralık 2023’te 36. sıraya gerilediği bildiriliyor. Burada özellikle X rakibi Threads’in yükselişi dikkat çekiyor. Threads uygulamasında 2023 yılının son ayında ciddi bir artış yaşandı. Çünkü uygulamanın uzun bir aradan sonra Avrupa’da da kullanıma sunulduğunu gördük.

Instagram’ın Twitter’a rakip uygulaması Threads, geçtiğimiz yıl resmi olarak iOS ve Android için yayınlanmıştı. Ancak bu ortaya çıkış yalnızca belirli bölgelerde gerçekleşti. Daha sonra resmi Avrupa çıkışı yapıldı. Avrupa açılımıyla birlikte kullanıcı sayısı ciddi oranda artmaya başlayan uygulamanın 2024 yılına daha güçlü bir başlangıç ​​yaptığını gözlemledik.

pozanti-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu