Haber

Venezuela’da Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlandı

Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği tarafından Venezuela’da Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla başkent Karakas’ta Panteon Nacional’da resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona katılan Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez, konuşmasında Venezuela ile Türkiye’nin iki kardeş ülke olduğunu belirtti.

Rodriguez, Türkiye’nin ülkesine uygulanan yaptırımlar karşısında zor zamanlarda Venezuela’ya destek verdiğini söyledi.

İsrail’in Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne saldırısına değinen Rodriguez, “İsrail Siyonist devletinin Gazze’deki Türk hastanesine düzenlediği saldırı nedeniyle Venezuela, Türkiye ile dayanışma içindedir. Filistin’de yaşananlar bir soykırımdır.” dedi.

Türkiye’nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Venezuela’ya bağımsızlığını kazandıran Simon Bolivar’ı saygıyla anıyoruz.” dedi.

Venezuela’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması gerektiğini kaydeden Karamanoğlu, Venezuela hükümetini Barbados Adası’nda muhalefetle anlaşmaya vardığı için tebriklerini iletti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamında Türkler ve Venezuelalıların katılımıyla Karakas’taki Kemal Atatürk Meydanı’na iki ülke dostluğunu simgeleyen bir ağaç dikildi.

?

haberdalaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu