Haber

Kuşadası Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Önemli Çalışmalara imza attı

Kuşadası Belediyesi, Belediye Başkanı Ömer Günel’in görevde olduğu 5 yılda tamamen yenilenen ve can dostları ve dostları için huzurlu bir yaşam alanına dönüşen Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Kedi Sterilizasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının sağlığını korumak için değerli çalışmalara imza attı. Ziyaretçiler tedavi görüyor. Çok sayıda sahipsiz hayvanın sıcak yuvalarda bulunduğu çalışmada şu ana kadar toplam 12 bin 709 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

Sokak hayvanları ile ilgili hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, Kirazlı İlçesi yolu üzerinde bulunan Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yıl boyunca binlerce sahipsiz kedi ve köpeğin bakım ve sorumluluğunu üstleniyor. Kuşadası’nın hayvansever Belediye Başkanı Ömer Günel döneminde alt yapısı ve üst yapısı tamamen yenilenen, çağdaş ve estetik bir görünüme de kavuşan merkez, tıbbi imkanlarıyla tam donanımlı bir hayvan hastanesi olarak hizmet veriyor.

Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz hayvanların geçici barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, sevgili pati dostlarına müzik yayını yapılarak notaların tedavi edici ve sakinleştirici gücünden yararlanılıyor. Üç veteriner hekim ve 8 veteriner teknisyeninin görev yaptığı merkezde ayrıca kedi tedavi ünitesi de bulunuyor. Ünitemizde kedilerin tedavileri hastalıklarına ve fiziksel durumlarına göre ‘bulaşıcı hastalıklar ve ağır enfeksiyonlar’, ‘travma’, ‘ortopedik rahatsızlıklar’ ve ‘yenidoğan’ olmak üzere 4 ayrı bölümde gerçekleştiriliyor.

Hayvan ambulansı olan 2 adet samanlık aracının bulunduğu merkezde, vatandaşlardan ve hayvanseverlerden gelen ihbarlar doğrultusunda ekipler hasta ve yaralı sokak hayvanlarının yardımına koşuyor. 7/24 çalışan ekipler, Kuşadası’nın en ücra köşelerine mesafe gözetmeksizin giderek yaralı veya hasta sokak hayvanlarına acil müdahale sağlıyor. Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi tüm bu yönleriyle tüm Türkiye’ye örnek teşkil ediyor.

Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kontrolsüz üremelerinin engellenerek sağlıklarının korunması amacıyla birçok önemli çalışmaya imza atan Kuşadası Belediyesi, Kuşadası’nda şu ana kadar 8 bin 775’i kedi ve 3 bin 62 köpek olmak üzere 11 bin 837 sokak hayvanını kısırlaştırdı. Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi. Kasım 2023’te açılan Kedi Sterilizasyon Merkezi’nde iyi ayda toplam 872 kedi kısırlaştırıldı. Hayvanseverler, sokak hayvanlarının sağlığı, tedavisi ve geçici barınması konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu