Haber

AFAD uyardı! Ankara’da sağanak yağış

Türkiye kavurucu sıcaklarla boğuşuyor…

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte sıcak havalar etkisini sürdürüyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Ankara’da bu akşam yağmurun başlayacağı açıklandı.

Açıklamada, il genelinde yerel olarak kuvvetli (metrekare başına 21-50 kilogram), güney ve doğu ilçelerde ise çok kuvvetli (metrekare başına 51-75 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi.

Yağışların yarın akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel etkili olacağı değerlendiriliyor.

Ankara Valiliğinden uyarı

Meteoroloji Analiz ve Varsayım Merkezi Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentin güney ilçelerinden başlamak üzere güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. , şehrin güney bölgelerinden başlayarak. bildirdi.

Açıklamada yağış sırasında sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi aksiliklere karşı önlem alınması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de başkentte bugün saat 18.00’den yarın 18.00’e kadar sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

AFAD uyardı

Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), beklenen şiddetli yağışla ilgili Ankaralı vatandaşların cep telefonlarına uyarı kısa mesajı gönderdi.

Mesajda, “Meteorolojiye göre Ankara’da kuvvetli yağış bekleniyor, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmak gerekiyor.”terimler kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu