Haber

Antalya’da Orman Yangınına Katılanlar İçin Seyyar Aşevi

Antalya’nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına katılanlar için portatif aşevi oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, önceki akşam başlayan ve halen devam eden yangınla mücadeleye belediye bünyesindeki 73 araç ve 223 işçi katılıyor.

Belediye ve diğer kurum ekiplerinin gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bölgede portatif aşevi kuruldu. Aşevinde büyük kazanlarda pişen yemekler, çalışma sırasında görev alanlara ikram edilir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, belediye olarak orman yangınını söndürmek için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Yangının bir an önce kontrol altına alınması temennisinde bulunan Tuncer, “Milli Park olan sarp ve dağlık bir bölgede maalesef yangın devam ettiği için ancak havadan müdahale edilebiliyor. Yoğun mücadele devam ediyor. Yaklaşık 3 gündür devam eden yangını bir an önce söndürmek için” dedi. sözlerini kullandı. ???????

24 Temmuz günü saat 21.08 sıralarında Göynük Değirmendere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangına 10 uçak, 27 helikopter, 73 sprinkler, 7 iş makinesi ve 654 işçi ile müdahale ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu