Haber

Arnavutluk’tan deprem bölgesine yardım tırı

Arnavutluk’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenenler için toplanan malzemeleri taşıyan yardım TIR’ı başkent Tiran’dan yola çıktı.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği koordinasyonunda, ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğiyle Türkiye’deki depremzedeler için birebir yardım toplandı.

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Edibe Sinem Atay, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Temsilcisi Mesut Özbaysar, Arnavutluk’ta Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED) Lideri Egert Haxhiu, Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (ATTSO) Lideri Bilal Kara’nın yanı sıra konuklar.

Törende, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi ve ardından yardım tırı Türkiye’ye doğru yola çıktı.

TÜMED ve ATTSO’nun Büyükelçilik uyumunda farklı Türk ve Arnavut işletmelerinin desteğiyle topladığı yardım, jeneratör, ısıtıcı, giysi, hijyen ekipmanı gibi farklı ekipmanlardan oluşuyor.

11 Şubat’ta Arnavutluk’tan iki yardım TIR’ı deprem bölgesine yardım götürmek üzere yola çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu