İş

ASEAN Üyesi Ülkelerden İş İnsanları Trabzon’da Toplantılar Gerçekleştirdi

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üyesi ülkelerden iş insanları, Trabzon’da çeşitli firmalarla buluştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTSO) yapılan açıklamaya göre, Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde yürütülen ASEAN Üyesi Ülkeler ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Projesi kapsamında bir grup iş insanı, Türkiye’nin TTSO, Adana Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir. Trabzon’u ziyaret etti.

Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Kamboçya ve Mynmar’dan 17 firmanın temsilcisi, Trabzon’daki fındık ve Karadeniz somonu işleme tesislerini, ayakkabı ve tekstil üretim tesislerini ziyaret ederek, üretim ve ihracat süreçleri hakkında bilgi aldı.

Heyet ayrıca Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı da ziyaret ederek bölgede yürütülen üretim hakkında bilgi aldı.

Asyalı iş insanları ile TTSO üyesi firmalar arasında düzenlenen ikili iş görüşmesi etkinliğinde yeni işbirlikleri için adımlar atıldı.

Gıda, tarım, tarım teknolojileri ve ekipmanları, bilişim ve güvenlik sistemleri, teknoloji, metal, otomotiv, elektrik ve elektrik mühendisliği hizmetleri, HES, güneş enerjisi ve yenilenebilir enerji ve dokuma alanlarında 70 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

İş insanları, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle de görüştü.

Trabzon’da faaliyet gösteren departmanlar hakkında bilgi alan Asyalı iş insanlarıyla birçok sektörde iş birliği yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Çelebi, “Özellikle fındık, somon ve tekstilde Trabzonlu firmalarla iş birliği yapmayı hedefliyorlar. Verimli iş toplantılarının olacağına inanıyoruz. yeni işbirliklerinin ilk adımı olacak. “Üyelerimize dünyanın her yerinde iş yapma fırsatları yaratmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

hamurajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu