Haber

Müslüman Dünyasında Çağdaş Düşünce Konferansı Başlıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile İLKE Vakfı’nın yayınladığı Platform Dergisi’nin ortaklaşa düzenlediği “İslam Dünyasında Çağdaş Düşünce Konferansı”, 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul İslam Araştırmaları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) “İslam Dünyasında Çağdaş Düşünce” projesi bu yıl toplam 11 ciltlik kitap seti olarak tamamlanarak okuyucuların hizmetine sunuldu. Lütfi Sunar liderliğindeki projede, Türk düşüncesinden Hint Yarımadası’na, Balkanlar’dan Sahra Altı Afrika’ya kadar çağdaş dönemde tüm Müslüman toplulukların ürettiği fikir hareketleri uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

Projeye dayalı olarak düzenlenecek konferansta, saygın isimlerin sunumları ve oturumlarıyla Müslüman Dünyasındaki Çağdaş Düşünceler ayrıntılı olarak tartışılacak. Konferansın çağdaş Müslüman niyetinin anlaşılmasını ve etkileşimini derinleştirmeyi amaçladığı belirtildi. Konferansta, dünya çapındaki Müslüman toplulukları etkileyen sosyal, ekonomik ve kültürel sorunların 8 farklı oturumda alanında uluslararası uzmanlarla tartışılması amaçlanıyor.

Konferansın açılış konuşmalarının UNSUR Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, İSAM Lideri Mürteza Bedir ve YTB Lideri Abdullah Eren tarafından yapılması bekleniyor. Ayrıca konferansa Wadah Khanfar, Muhtar Shinqiti, Salman Sayyid, Sari Hanafi, Ovamir Anjum, Adeel Malik gibi birçok tanınmış bilim adamı ve düşünür de konuşmacı olarak katılacak.

UNSUR Yönetim Kurulu Başkanı ve kitap serisinin editörü Lütfi Sunar, konferansa ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’de uzun zamandır bu kadar üst düzey bir konferans yapılmamıştı. Dünyanın farklı yerlerinden bu kadar nitelikli katılımcıların yer aldığı bir konferans daha önce olmamıştı. “Demokratikleşme, insan hakları, katılım, moderniteye yönelik tutumlar, toplumsal grupların konumu ve işleyişi, Müslüman aydınlar arasındaki ilişki ve işbirliği gibi konuları farklı oturumlarda özellikle ele alıyoruz.” sözlerini kullandı.

Ayrıca konferansta İslam dünyasındaki sorunlar, eğilimler ve devam eden gelişmeler kapsamlı bir perspektifle tartışılacak. Müslüman dünyasının çok yönlü kültür ve fikirlerini kavramayı amaçlayan konferans, çağdaş düşüncenin farklı yönlerini inceleyerek günümüzün karmaşık gerçeklerine uygun bakış açıları ve analizler sunmayı amaçlıyor. 18-19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Müslüman Dünyasında Çağdaş Fikir konferansı, dünyanın dört bir yanından aydın, akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

35 konuşmacı ve 8 oturumun yer alacağı konferansın detaylı programına https://www.cagdasdusunce.net/conference adresinden ulaşılabilir.

haber-serik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu