Teknoloji

Batman Arkham Serisiyle Tanınan Rocksteady Kurucuları Yeni Stüdyo Açtı!

Rocksteady 2004 yılında kuruldu. İlk oyunları Urban Chaos: Riot Response’tan sonra Batman’in isim haklarını kullanarak bir Batman oyunu geliştirdiler. Geliştirdikleri Batman: Arkham Asylum ile günümüze kadar gelen efsane serinin temellerini attılar.

Şirketin kurucu ortakları yeni bir oyun stüdyosu açtı.

Rocksteady’nin kurucu ortakları Sefton Hill ve Jamie Walker, yeni bir oyun stüdyosu kurdu. İkiliden resmi bir açıklama gelmedi ancak kurdukları şirketin adı ve detayları Endole’de yer aldı. Hundred Star Games adı altında kurulan şirket, AAA oyun geliştirmeye odaklanacak ve deneyimli isimleri bünyesinde barındıracak.

Sefton ve Jamie yakın zamanda şirketten ayrılmışlardı.

Sefton Hill ve Jamie Walker, 2022 yılında Rocksteady’den ayrıldı. İkili, Suicide Squad’ın duyurulmasından 2 yıl sonra şirketten ayrıldı. Bu da ikilinin Suicide Squad üzerinde 2 yıl çalıştığı anlamına geliyor. Ancak oyunun çıkışına kısa bir süre kala stüdyodan ayrılmaları soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Bu ayrılık büyük bir gecikmeyi beraberinde getirdi.

Sefton ve Jamie şirketten ayrıldıktan sonra Rocskteady’de bazı sorunlar ortaya çıktı. Bunlardan en büyüğü Suicide Squad: Kill the Justice League’in uzun süre ertelenmesiydi. Bu durum bu ikilinin oyunun önemli bir bölümünde çalıştığını pekiştiriyor.

Büyük bütçeli oyunlara odaklanacaklar.

Yüz Yıldız Oyunları büyük bütçeli oyunlar geliştirecek. Ayrıca firma çalışanlarının yıllardır bu departmanda çalışmış tecrübeli kişiler olduğunu söylüyorlar. Bizi Arkham serisiyle tanıştıran tecrübeli ikilinin yeni stüdyosu şimdiden ilgi odağı olmaya başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu