Haber

Beyaz Saray Sözcüsü Kirby: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer liderlerin kendi adlarına konuşmasına izin vereceğim

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas terör örgütü değil, özgürlükçü ve mücahitlerden oluşan bir gruptur” sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Amerika’nın Sesi’ne göre John Kirby, gazeteci Patsy Widakuswara’ya şunları söyledi: “Hamas’ın bir terör örgütü olduğuna inanıyoruz. Tahran’daki rejim tarafından finanse edilen, kaynak sağlanan ve olanak sağlayan bir terör örgütü. Ayrıca, 7 Ekim’de gerçekleştirilen tarihi terör saldırılarının ardından İsrail’in kendi halkına yönelik tehditle mücadele etme hak ve sorumluluğuna sahip olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yabancı liderlerin kendi adlarına konuşmasına izin vereceğim. “Başkomutan ve ABD Başkanı olarak Başkan Biden, Hamas’ın İsrail halkına yönelik oluşturduğu tehdit konusunda çok açıktı” dedi.

Ne oldu?

Erdoğan, Çarşamba günü AK Parti Meclis Küme Toplantısı’nda şunları söyledi:

Gazze’de mazlum halka karşı tarihin en vahşi saldırılarından biri gerçekleştiriliyor. Ölenlerin yarısı çocuk, yarısı anne ve aile büyükleri. Bu bile bir vahşetin var olduğunu göstermeye yetiyor. Hastaneleri, ibadethaneleri, pazar yerlerini ateşe veren, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.

Son toplantılarında tüm Batı’yı terör örgütü olarak görmek için bir araya geldiler. İsrail, örgüt olabilirsiniz çünkü Batı’nın size çok borcu var ama Türkiye’nin size hiçbir borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını savunmaya çalışan bir grup kurtuluş ve mücahittir. İsrail devletiyle hiçbir sorunumuz yok. Ancak İsrail’in vahşetini ve devletten ziyade örgüt gibi hareket etmesini tasvip etmiyoruz.”

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın açıklamasına “Cumhurbaşkanımızın terör örgütü Hamas’a yönelik sert sözlerini tüm kalbimizle reddediyoruz” diyerek yanıt verdi ve şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanının terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile bunun yansımasıdır. Bütün dünyanın gördüğü vahşet ve zulmü.” “Mutlak gerçeği değiştirmeyecektir” diye yanıtladı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu