Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOGG, Üretim Kapasitesiyle Rakiplerini Kıskandırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da; “Fabrikaları yok dediler, ‘Araçları İtalya’dan geliyor’ diye iftira attılar, ‘Elektrikli araç üretemezler, yapsalar bile satamazlar’ iddiasında bulundular, Hatta proje aşamasından itibaren tıpkı Devrim otomobilinde olduğu gibi aracın üretim hattının da Bursa’da olmasını eleştirdiler.” “Bahane bulup diri diri gömmek istedikleri TOGG, her geçen gün artan üretim kapasitesiyle rakiplerini kıskandırmaya, hazımsızlık çekenleri rahatsız etmeye devam ediyor, şükürler olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde “Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Toplantı Programı”na katıldı. Erdoğan kısaca şöyle konuştu:

“TOGG’u destekleyenler bu yatırımımızdan rahatsızlıklarını dile getirdiler”

“Bursa’nın beklentilerini karşılayacak, sorunlarını çözecek, eksiklerini tamamlayacak, şehrimize yeni bir ufuk ve vizyon çizecek olan biziz. İnşallah 21 yıldır olduğu gibi bunu da hep birlikte başaracağız.

Türkiye’nin otomobili ve ilk milli elektrikli araç markası TOGG’a destek verenler, bu yatırımdan rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Muhalefeti hizmete, çalışmaya, yatırıma düşmanlık olarak gören bu beceriksiz hırslıları kendi sığ dünyalarında yalnız bırakıyoruz. ‘Fabrikaları yok’ diyorlar, ‘araçları İtalya’dan geliyor’ iftiraları atıyorlar, ‘elektrikli araç üretemiyorlar, üretseler bile satamıyorlar’ iddiasında bulunuyorlar, hatta üretimin bitmesini bile eleştiriyor. Aracın hattı Bursa’da, yani daha proje aşamasının başından itibaren Devrim otomobilinde olduğu gibi bir hata yaptılar. Bahane bulup diri diri gömmek istedikleri TOGG, Allah’a şükür her geçen gün artan üretim kapasitesiyle rakiplerini kıskandırmaya ve hazmı edilemeyenleri rahatsız etmeye devam ediyor. Akü fabrikamızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bursa, Kandil ve Pensilvanya’dan yardım isteyen hırslarının kurbanı olanların iktidara gelmesine izin vermedi. Bursa bir kez daha güven ve istikrar dedi. Ülkemizle ilgili farklı planları olanlar, Bursa’mızın desteğiyle büyük hayal kırıklığına uğradı. Seçimlerden bu yana yaşananlara baktığımızda Bursalı kardeşlerimizin ne kadar doğru, isabetli ve basiretli bir tercih yaptığını daha net görebiliyoruz.

“ÇEVRELERİNDE BULUNDUĞU KEMAL bay’a cüzzamlı muamelesi yaptılar”

Sen de buradasın. Daha 8 ay önce Türkiye’yi birlikte yönetmekten bahsedenler bugün birbirlerine bir şey söylemekten vazgeçmiyorlar. Daha 8 ay önce 85 milyon insanı kucaklamaktan bahsedenler bugün gece gündüz kavga ediyor. Önce millete umut diye pazarladıkları Cumhurbaşkanı adaylarını ilk fırsatta siyasetten çekilmeye zorladılar. Etrafında pervane oldukları Kemal Bey’e cüzamlı muamelesi yaptılar. Daha sonra bu kez kendi aralarında paylaşım kargaşasına girdiler. Bir skandala, bir itirafa, millet olarak yüzümüzü kızartacak bir skandala, özellikle gençlerimizin siyaset kurumuna olan inancını zedeleyecek bir skandala tanık olmadığımız bir gün geçmiyor. Ülkemiz siyaseti açısından düşündürücü ama bir o kadar da üzücü günlerden geçiyoruz. Bunu burada samimiyetle ifade etmek isterim. Kanaatimizce ortaya çıkanlar buzdağının sadece görünen kısmıdır. En büyük turp aslında hala çantada. Tamamen siyaset mühendisliği projesi olan altı kişilik masa düzenini kimlerin düzenlediği eninde sonunda ortaya çıkacak. Türkiye’nin ve Türk milletinin sadaka verdiğini her geçen gün daha net göreceğiz. Elbette siyasi rakiplerimizin kendilerini böyle bir duruma düşürmelerini istemiyoruz. Özellikle toplumumuzun belirli kesimlerinde yayılan karamsarlık dalgasının demokrasimiz açısından korkutucu olduğunu düşünüyoruz. Destekleyici olsun, karşıt olsun siyaset kurumunun temel görevi topluma umut aşılamaktır. Burada yaşanacak en ufak bir zafiyetin geçmişte olduğu gibi ülkemiz ve demokrasimiz açısından ağır sonuçları olacaktır. Böyle bir senaryonun yaşanmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kendisini muhalif olarak tanımlayan vatandaşlarımıza sahip çıkarak, onların sorunlarına çözüm üreterek, seslerine kulak vererek, milli birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

Biz bu yola bazı insanlar gibi siyasi amaçlarla çıkmadık. Büyük Türkiye fikrini gerçeğe dönüştürmek hedefiyle yola çıktık. Soruna bu perspektiften bakanlarda herhangi bir kırgınlık, kırgınlık olmayacaktır. Bu tür insanlar hiçbir zaman cesareti kırılmaz, karamsarlığa kapılmaz ve rehavete kapılmazlar. Zorluklarla karşılaşılsa da ülkeye ve millete hizmet çabamızı sürdürmek ancak mümkündür. Çok kritik bir seçimde bize destek vererek, ‘Doğruya’ diyerek inancınızı, inancınızı ve güveninizi gösterdiniz.

“BURSA’MIZ PARMAKLARLA İŞARETLENİYOR”

Belediye hizmetlerinde Bursamız öne çıkıyor. Muhalefetin kontrolündeki belediyeler ile Cumhur İttifakı yönetimindeki belediyeler arasındaki fark gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Yarı zamanlı bir belediye başkanımız yok. “Şehirlerini ihmal eden, vatandaşlarını en çok ihtiyaç duydukları anda terk eden belediye başkanlarımız yok.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu