Ekonomi

Taksitler için “borç yok” mektubu alınmasını kolaylaştırdı.

Taksitli borçlar için “borç yok” yazısının borcun yüzde 10’u ödenene kadar verilmemesi şartı 31 Temmuz’a kadar kaldırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tahsilatlara İlişkin Genel Tebliği”ne göre vergi dairelerine borcu olan mükellefler, çok zor durumda kalmaları halinde taksitle ödeme talebinde bulunabilecek. borçlarını öderken.

Borçlunun çok zor durumda olması ve başka şartlarının bulunması halinde borç, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun’un ilgili düzenlemesi kapsamında belirlenen şartlar dahilinde taksitler halinde, ertelenerek ödenebilir.

Talepleri kabul edilen borçlulara, borçlarının yüzde 10’unu taksitlendirmek şartıyla çeşitli nedenlerle ihtiyaç duydukları vergi borcunun bulunmadığını gösteren yazılar geliyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ekonomik ve mali etkileri göz önünde bulundurularak, söz konusu kanun kapsamında ertelenen borçların yüzde 10’unun ödenmesi kuralına tabi olarak borç bulunmadığına dair yazı düzenlenmesi uygulamasına geçildi. , 31 Temmuz’a kadar kaldırıldı.

Bu kapsamda ilgili kanuna göre borçları taksitli ödenenler, başka borçları yoksa borçlarının yüzde 10’unu taksitle ödemeden ‘borçsuz’ yazısı alabilecek.

cumayeri-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu