Haber

Kuveyt, Kamu Ahlakını Korumak İçin Barbie Filmini Yasakladı

Lübnan’ın ardından Kuveyt, “kamu etiğini” korumak için “Barbie” sinemasının ülkede gösterilmesini yasakladığını duyurdu.

Dünya çapında gişe rekorları kıran Barbie filmi Lübnan’dan sonra Kuveyt’te de yasaklandı. Kuveyt basınında yer alan haberde, Kuveyt’in söz konusu kararı “kamu etiğini” korumak için aldığına değinildi. Kuveyt Enformasyon Bakanlığı sözcüsü, sinemanın yabancı fikir ve inançları Kuveyt toplumu ve kamu düzenine yaydığını söyledi.

Kuveyt Sinema Sınıflandırma Konseyi Lideri Lafi al-Subaiei yaptığı açıklamada, heyetin çoğunlukla ülke kültürüne aykırı olduğu düşünülen film sahnelerini kesmek istediğini ancak sinemalar devletin kabul edilemez bulduğu davranışları teşvik ettiğinde, doğrudan yasaklanırlar.

Lübnan, Barbie’yi ‘eşcinselliği teşvik ettiği’ gerekçesiyle yasakladı

Lübnan Kültür Bakanı Mohammad Mortada dün yaptığı yazılı açıklamada, “Barbie” sinemasının “eşcinselliği teşvik ettiği” ve dini değerlerle çeliştiği gerekçesiyle sinemalarda yayınlanmayacağını duyurdu.

Dünya çapında 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etti

Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı Barbie, vizyona girdiği 21 Temmuz’dan bu yana dünya çapında 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etti ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bölgedeki birçok ülkede gösterime girdi. – KUVEYT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu