Haber

Ordu’da Bebeğini Gömdüğü İddiasıyla Yargılanan Anneye Müebbet Hapis Cezası Verildi

Ordu’da doğurduğu bebeğini evinin yakınındaki tarlaya gömdüğü iddiasıyla yargılanan anne, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, 4’üncü duruşmada tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7. kez. Mahkeme anne Bilge Çapa’ya ömür boyu hapis cezası verdi.

Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi 933. Sokak’ta 6 Ekim 2022’de ihbarda bulunan polis ekipleri, 11 Eylül 2022’de dünyaya gelen kız çocuğunun annesi Bilge Çapa’yı (28) gözaltına aldı. , polis kadını sorguya çekti ve bebeğini gömdüğünü öğrendi. Bilge Çapa’nın itirafının ardından polis ekipleri evin karşısındaki tarlada arama yaparak çöp poşetine benzer bir şeyin içine gömülen bebeği çıkardı. Bebeğin cenazesi otopsi yapılmak üzere Ordu Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İlk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın ardından sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklanan anne Bilge Çapa, delillerin toplanması, kusurunun niteliğinin değişme ihtimali ve işlediği süre dikkate alınarak ilk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. gözaltında geçirdi. 26 Eylül 2023’te görülen ikinci duruşmada ise alınan ifadelerin ardından savcıya mütalaa sunuldu. Görüşte, öldürme kastı olmadığı ve ölüm nedeninin bilinmediği gerekçesiyle ceza verilmesine gerek olmadığı belirtildi. 12 Ekim 2023’te görülen üçüncü duruşmada, hastanede doğum sonrası bebeğin bakımını üstlenen hemşire SF’nin tanık olarak ifadesi alındı.

4’üncü duruşmada yeniden tutuklandı

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 19 Ekim 2023’te görülen 4’üncü duruşmada anne Bilge Çapa olayı anlatırken, mahkeme heyeti, hastaneden döndükten sonra evde olduğunu ve uyuduğunu iddia eden anne Bilge Çapa’nın tecavüze uğradığını belirtti. HTS’nin farklı zamanlarda kayıt yaptığı ve cep telefonunun Altınordu ilçesinde bulunduğu öğrenildi. Farklı noktalardan ve Perşembe ilçesinden sinyal aldığını belirten raporu açıkladı ve Bilge Çapa’yı tekrar tutukladı.

2 Kasım 2023’te görülen 5’inci duruşmada Bilge Çapa, HTS kayıtlarını kabul etmediğini iddia ederek akıl hastalıkları bulunduğunu belirtti. Duruşmada olduğu gibi Bilge Çapa’nın annesi S.Ç. Bilge Çapa’yı doğum yapacağı gün hastaneye götüren taksi şoförü FO da tanık olarak dinlendi.

Akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırıldı.

23 Kasım 2023’te görülen 6’ncı duruşmada Bilge Çapa daha önceki ifadelerini tekrarlayarak tahliyesini talep etti. Bilge Çapa’nın avukatı ise olayda kastın olmadığını belirterek, Bilge’nin bebekle ilgilendiğini ve tahliye talebinde bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine ve tutuklunun durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Bugün (6 Şubat 2024) yapılan duruşmada Bilge Çapa 7. kez hakim karşısına çıktı. Anne Bilge Çapa, suçsuz olduğunu ve hiçbir suçunun olmadığını öne sürerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda Bilge Çapa’nın akıl sağlığının yerinde olduğunu ve cezai sorumluluğunun tam olduğunu belirterek, anne Bilge Çapa’yı “Aşağı Soy Akrabasını Kasten Öldürme Suçu” suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. – ORDU

bayatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu