Haber

Samsun-Çorum arasında 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 4. etabı başladı.

Samsun-Çorum arasında 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 4. etabı başladı.

Mustafa Dağıstanlı SporSalonun önünde başlayan start öncesi Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Soğuk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Yardımcısı Bahattin Akyön ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Deci sporculara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. başarı.

Vali Dağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuların dün Havza’dan Samsun’a sağlıkla ulaştıklarını hatırlatarak, 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da kurtuluş meşalesini yaktığını söyledi.

Bisikletçilerin de milli mücadelenin izlendiği bir rota izlediğini kaydeden Dağlı, “Samsun’umuz adına gurur verici bir olay olarak görüyoruz. Samsunumuz genci, yaşlısı, çocuğu tüm fertleriyle Türk Yüzyılının inşasında aktif rol almaktadır. Katılımımızın yoğun olduğu bu faaliyet Samsun’da halkımız tarafından takip edilmektedir.Bu ilaç Başkanlığımızın himayesinde yürütülmektedir.” söz konusu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Yardımcısı Bahattin Akyön, 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun geçmişi geleceğe taşıyan anlamlı bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Dağlı daha sonra Türk bayrağını öperek genel klasman lideri, sarı mayonun sahibi, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Maximilian Stedman’a teslim etti.

Sporcular, konuşmaların ardından Samsun-Çorum etabı için Samsun-Ankara karayolunu Atatürk Bulvarı-Anadolu Bulvarı üzerinden takip ederek Çorum’a hareket etti.

???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu