Ekonomi

BUTTİM’in 2023 hedefi 1,25 milyar dolar ihracat

BURSA (İGFA) –Bursa Uluslararası Dokuma ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, Türkiye’nin ihracatta dünya çapındaki başarısına katkı sağlayan BUTTİM’in 2023 yılında 1,25 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediğini söyledi.

SERBEST BÖLGE DEVAM EDİYOR

BUTTİM’in dokuma ile tüm branşlara dokunan bir çekim merkezine dönüştüğüne dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, “2019 yılında göreve geldiğimizde doluluk oranı yüzde 64 olan BUTTİM’i bugün itibari ile yükselecek konuma getirdik. hak ediyor. BUTT bugün; Yüzde 99 doluluk kapasitesi ve yıllık yaklaşık 500 bin dolarlık ihracatı ile ilimizin gözbebeği konumunda. ‘BUTTİM para kazanmaz, BUTTİM para kazanır’ düşüncesinden hareketle; Burayı ulusal ve uluslararası arenada bir çekim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda ‘serbest ticaret merkezi’ vizyonunu ortaya koyduk ve hazırlıklara başladık. BUTTİM yeni statüsü ile üyelerinin ticaret hacmine ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda 2023 hedefimiz; BUTTİM’in ihracat potansiyelini 1 milyar 250 bin dolara çıkarmak” dedi.

‘FATURALAR 2. AŞAMADAN KALDIRILMALI’

BUTTİM üyelerinin krizleri fırsata çevirme noktasında yeni pazarlara açılmaya hazır olduklarını kaydeden Şengül, yüksek girdi maliyetlerinin de planları değiştirdiğini kaydederek, “Elektrik ve doğalgazda yapılan indirimlerin son yıllarda yaygınlaşması, ticari işletmelerin de dahil olacağı son günler işletmelere yeni bir soluk getirecek. BUTTİM Yönetimi olarak biz de elektrik ve doğalgazı sadece ısınma amaçlı kullanan kar amacı gütmeyen kuruluşların faturalarının ikinci aşamadan çıkarılarak birinci aşamaya dahil edilmesini talep ediyoruz. Bu başvuru; Hem esnafımızı rahatlatacak hem de istihdama katkı sağlayacak. BUTTİM’i tercih eden iş dünyamızın elini rahatlatmak ve bölgemizi daha cazip hale getirmek için tüm imkanlarımızla girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu